El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els gegants de Sant Andreu ARXIU

Els Coloms de Sant Andreu surten del quiròfan amb festa inclosa

Societat

Aquest dissabte a les 18:30 hores els Gegants Coloms de Sant Andreu es presentaran al públic després de sortir del quiròfan on s’han fet un lifting. La seva posada en escena al carrer del Pont no escatimarà en espectacle i comptarà amb mapping, efectes pirotècnics, música i llums, tal com avança l’organització.

 

L’espectacle ha sigut dissenyat per en Sergio Diéguez i en Marc Viamonte i té la intenció d’oferir un relat d’allò més inversemblant (tal com està resultant el procés de renovació d’imatge dels gegants). Segons detallen, “la temàtica d’aquest espectacle serà la d’una jove columbicultora que cuida dels ous dels Coloms fins que neixen, passant per les diferents etapes de l’any”.

Per tal de donar un nou aspecte als gegatnts, aquests han viatjat fins a Reus i s’han posat a les mans de l’escultor d’imatgeria festiva, Manel Llaurador. “Ell s’ha encarregat de donar més realisme i autenticitat a les figures fent que s’assemblin al màxim a uns coloms de veritat, i alhora ha fet el nou gegantó Galtetes amb una pròpia reinterpretació de la figura”, expliquen des de la Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu. Per altra banda els vestits són de l’escenògraf Marc Udina, qui ja ha vestit anys enrere als Gegants Andreu i Coloma, els gegantons Avis i els Capgrossos de Sant Andreu.

En acabar l’espectacle del carrer del Pont, els Coloms faran el seu ball d’“els tres becs i les sis ales” amb alguna petita modificació del ball tradicional per la nova estructura de les figures. Tot seguit hi haurà una Cercavila pels carrers de Sant Andreu, la qual partirà de la plaça d’Orfila, enfilarà el carrer de l’Ajuntament, passarà pel carrer Gran, baixarà per Sant Adrià i s’endinsarà a la Fabra i Coats, on a l’Espai Bota s’inaugurarà la V Mostra d’Imatgeria Festiva de Sant Andreu.

Cal destacar que enguany la Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu celebra el seu 35è aniversari. Per aquest motiu, la seva particular mostra d’imatgeria presentarà una escenografia ben diferent respecte altres anys i se centrarà en recrear un bosc a la tardor dins de la nau, expliquen.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt